Loppmarknader gynnar miljön och plånboken

walletFör varje år som går ökar mängden avfall som slängs per person, men tack vare att människor fått upp ögonen för problemet har man i allt större utsträckning börjat återvinna allt från snus till kläder. Att återvinna kläder har blivit något av en trend och aldrig tidigare har det varit så populärt att gå på loppmarknader som det är idag. Allt fler säljer dessutom saker de inte längre använder vilket gynnar såväl den privata plånboken som miljön.

Genom att återanvända produkter minskar man effektivt på den stora mängden avfall. I dagsläget konsumerar man dessutom långt över jordens tillgångar och bland annat klädindustrin är en riktig miljöbov. För att nämna exempel krävs det 10 000 liter vatten att tillverka ett enda par nya jeans. Genom att köpa jeans på loppmarknad sparas enorma mängder vatten. Eftersom loppmarknadernas utbud växt så pass mycket under de senaste åren har man faktiskt stor chans att hitta det mesta i klädväg på antingen fysiska eller virtuella loppisar.

Förutom kläder kan man fynda allt från leksaker till möbler på loppmarknader. Ju mer återvunna produkter man köper, desto färre nya produkter behöver tillverkas. Produkterna är dessutom betydligt billigare på loppis än vad de är i butikerna. Förutom att spara pengar hittar man även väldigt ofta inredning och kläder som ger en mer personlig touch istället för de massproducerade produkter som för tillfället är trendriktiga.

I takt med att samhället ständigt utvecklas tekniskt har man kunnat utvidga loppmarknadstänket till den virtuella världen. Har man inte lust att besöka en fysisk loppis går det i dagsläget lika bra att handla via loppisar på sociala medier, köp- och säljsajter eller aktionssidor. På de flesta sajter kan man själv bestämma över hur stort område man söker produkter inom, för att undvika onödigt långa transporter som i sin tur är dåligt för miljön.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *