Olika typer av loppmarknader

Different types of flea marketsLoppmarknad är ett populärt sätt att bli av med grejer som du behöver och att skaffa nya saker som du behöver, eller inte behöver. Det är lätt att gå hem med fler grejer än vad som är lämpligt på grund av ett oslagbart pris och risken att missa ett bra erbjudande. Hemkomster från loppmarknader kan leda till stora konflikter i hemmet.

Det finns flera olika typer av loppmarknader och de kan vara inomhus såväl som utomhus. Frågan om inomhus- eller utomhusmarknad hänger delvis förstås på säsongen, men också på om det är en mer eller mindre reguljär företeelse. Loppmarknader är ju något som man förknippar med en tillfällig marknad som sätts upp dit folk kommer och säljer saker, men i realiteten finns det loppmarknader som är öppna mer eller mindre regelbundet. Dessa loppmarknader är av naturliga skäl ofta inomhus. Det finns också loppmarknader som är öppna endast sommartid och de kan ofta vara utomhus i ett tält eller liknande.

En typ av regelbunden loppmarknad är den som välgörenhetsorganisationer som till exempel Frälsningsarmén, Röda Korset anordnar. De har en butik, i centrum eller utkanten av stan, som är öppen regelbundet och dit folk kan komma och lämna grejer som de vill bli av med och förstås kan du också köpa saker där precis som på vilken loppmarknad som helst, ofta till mycket låga priser. Dessa välgörenhetsloppmarknader kan förstås också vara tillfälliga.

En annan typ av loppmarknad är den där du betalar för en speciell plats att ha ditt stånd på och som varar för en dag eller en helg, eller under en festival. Dessa kan vara på ett torg, på en parkeringsplats eller i en mer naturskön miljö. Bakluckeloppis är en tradition med brittiska anor där du åker till ett fält med din bil och har de varor som du säljer i bakluckan som du sedan öppnar upp och visar upp varorna från.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *