Uppland blommar av kända loppmarknader

Hornstulls marketI takt med att loppmarknader blivit allt mer populära har utbudet växt explosionsartat i Uppland. Året om kan man besöka häftiga loppisar där man kan fynda allt från kläder och leksaker till möbler och teknik. På sommaren fullständigt blommar Uppland av utomhusloppmarknader och folk från hela landet vallfärdar till dessa för att göra riktiga kap.

Hornstulls marknad

Skall man beskriva Hornstulls marknad med en mening vore det följande: bohemisk marknad vid vattnet. Den omåttligt omtyckta sommarloppisen har arrangerats sedan 2013 och är en storfavorit hos södermalmarna. Mellan Liljeholmsbron och Liljeholmsbadet kan man äta från food trucks och göra fynd bland noggrant utvald konst, inredning och kläder. Varje söndag under sommaren går loppisen av stapeln klockan 11.00-17.00.

Täby Galopp

Den i särklass största bakluckeloppisen i hela Sverige är det kultförklarade Täby Galopp. Varje helg besöks loppmarknaden av upp till 10 000 personer från hela landet. Konceptet är omtyckt av såväl loppisrävar som barnfamiljer och det finns verkligen något för alla intressen. Utbudet är varierande, men kan beskrivas som att man fyndar ut folks förråd. Man kan alltså räkna med allt från möbler till vintagekläder. Från juni till oktober ordnas Täby Galopp varje lördag och söndag.

Under Bron

Sedan år 2011 arrangeras det som i folkmun kallas för “sommarloppisen” på Trädgården – som enbart några timmar efter att sista festprissarna gått hem förvandlats till en magnifik fyndplats. Förutom privatpersoner som säljer sina saker till en billig peng finns även butiker på plats. Under sommaren ordnas Under Bron på lördagar och vissa lördagar har specifika teman. För att höja upp stämningen är baren öppen och dj:n spelar skön musik.

Blasieholmstorg

På denna cityloppmarknad kan man under en ljum sommardag strosa runt bland loppisentusiaster och turister. Försäljarna på Blaiseholmstorg utgörs av såväl antikhandlare som privatpersoner och därför är det särskilt stor variation av prylar. Här kan man utan några svårigheter hitta finporslin, seriealbum, radioapparater och souvenirer. Ojämna veckor under sommaren ordnas loppmarknaden på lördagar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *